Com definir l’estratègia de marca (II)? 

Una estratègia de marca adient farà un gir de 180º a la teva empresa. Amb una visió estratègica per incrementar competitivitat i un propòsit que fusioni l’activitat empresarial i social, l’empresa podrà establir amb més precisió un mètode per aprofundir en el reconeixement de marca (brand awareness). Així, l’estratègia de marca té com a objectiu treballar el posicionament per incrementar la competitivitat de l’empresa dins del sector i en la globalitat del mercat.

Una consultoria de posicionament seria el punt de partida per establir l’estratègia de marca i respondre les preguntes: Quin és el nostre avantatge competitiu? Quin rol volem desenvolupar en el mercat? Benchmarck: com estan posicionades les empreses amb una activitat similar? Com es vol ser percebut pels stakeholders? Quines palanques de canvi cal activar per millorar el posicionament a escala global?

En segon lloc, s’abordaria la definició del propòsit empresarial i dels valors corporatius alineats amb la cultura interna i els objectius de l’empresa per blindar l’estratègia de marca: Quin retorn fem a la societat? Què es vol transmetre? Amb quins valors volem que s’associï la imatge de la nostra empresa?

Per últim, cal passar a l’acció i estructurar un pla de marca per l’entitat. Per transmetre uns valors i treballar un posicionament al mercat intern i extern, no és suficient amb definir-los a nivell teòric. Cal que, a la pràctica, l’empresa organitzi accions tangibles que traslladin l’estratègia i el discurs corporatiu a l’opinió pública, per arribar a ser percebuts tal com desitgem. Es tracta de reduir el gap entre la percepció dels nostres públics i la nostra essència i identitat. Donem coherència al ‘Què diem, què fem i com ho fem’. 

L’empresa ha de posar de la seva part perquè la seva estratègia de marca sigui sòlida i reconeguda. Com dèiem en l’insight anterior, a l’era de la informació un producte o un servei eficient no són suficients per vendre. És imprescindible crear connexions humanes i socials, apel·lar al vessant emocional i implicar-se en temes d’interès general per tal de consolidar la marca com a veu de referència.

Des de Pampliega & Associats, experts en estratègia de marca, podem acompanyar-te en aquest procés estratègic. Truca’ns, t’oferim una sessió orientativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *