Marca i Posicionament estratègic

Marca i Posicionament
Estratègic

En paraules d’Elena Pampliega, Sòcia-Directora de Pampliega & Associats “el posicionament estratègic és una eina més per fer més eficaç la comunicació. A P&A sempre treballem amb aquesta metodologia, fent així que els projectes esdevinguin únics i competitius. Conèixer l’essència de l’activitat, el propòsit, la competència, el sector, així com, els clients actuals i potencials és crític per desenvolupar la comunicació estratègica i el valor de marca”.

Avui dia, estem immersos en un entorn global d’excés d’oferta i híper competència. Per això, ja no és tant important preguntar-nos en què som millors, sinó en què podem ser diferents en la ment dels nostres clients i en com se’ns percep en el mercat.

El posicionament estratègic és “aquella idea única” que ens permet ser diferents i preferents en la ment dels clients, donant-nos així un avantatge competitiu en el mercat.

Des de Pampliega & Associats ajudem als nostres clients a assolir aquesta diferenciació entre els seus competidors per ser percebuts de forma diferencial. Com ho fem?

Per ser competitius el més important és basar-se en tres elements:

  • Sentit comú
  • Ser simple
  • Ser diferent

I alhora, cal explicar-ho bé i saber transmetre la proposta de valor de manera clara i simple. Una de les claus és aconseguir engagement a través dels missatges perquè creïn vincle i connexió amb els clients i la resta d’stakeholders.

A partir d’un procés de consultoria identifiquem l’avantatge competitiu i desenvolupem un posicionament estratègic per a l’empresa o institució amb:

  1. L’estudi del posicionament estratègic i enginyeria de marca: implica una revisió en profunditat del sector, dels ‘players’, les tendències i el potencial de negoci
  2. Creem el discurs corporatiu i les credencials del posicionament
  3. Definim les palanques d’atracció
  4. Quadrem l’estratègia amb el valor de marca i l’alineem amb les tres “C” de la marca: el Comportaments, la Comunicació i la Cultura Interna