La comunicació com agent de canvi per consolidar els propòsits i valors de les empreses

Tal com dèiem en el blog La veu de la Marca el nou branding incorpora la responsabilitat social corporativa (RSC) a la marca, amb l’objectiu de construir un valor afegit que faci la marca més propera i sensible a l’acció social i als aspectes ambientals.

Aquesta evolució, de fet, ve marcada per la tendència empresarial global que avui en dia posiciona els propòsits de les empreses des d’una perspectiva de sostenibilitat. Entenent sostenible, des de l’ASG, és a dir des de la dimensió Ambiental, Social i de Governança / Econòmica.

Amb aquest canvi de paradigma, entre moltes altres raons, també ha fet que els consumidors actuals, incloent-hi les noves generacions i la resta dels stakeholders de les empreses, ja no estiguin només motivats per obtenir bons serveis i productes, sinó també perquè aquests responguin a uns valors i propòsits compromesos amb les persones, el planeta i la prosperitat.

Per aquest motiu, avui dia les empreses consideren la comunicació com un element propi de la gestió estratègica que incrementa el seu avantatge competitiu. La comunicació, tant interna com externa, també té el seu rol dins de l’estratègia empresarial alineada amb els valors compromesos de l’empresa i la sostenibilitat.

Tal com diu Joan Cuenca al llibre “Guia fonamental de la comunicació interna” la comunicació interna (de les empreses) ha passat a tenir més importància a causa de la insuficiència del paradigma convencional, que no tenia en compte els reptes de futur que incorporen l’ètica i la sostenibilitat com a base dels propòsits de les empreses.

La comunicació de les empreses cada vegada té i tindrà més protagonisme com a  Agent de Canvi. La seva missió serà la d’introduir els “nous” valors i pautes de gestió a tots els empleats i empleades per connectar amb els propòsits i compromisos empresarials. Per a fer-ho caldrà consolidar el treball en equip, facilitar la confiança i habilitar espais de conversació oberts, sincers i honestos per fer que l’estratègia de la comunicació interna dels propòsits de les empreses es converteixi en la cultura empresarial  fent que tots els empleats visquin el propòsit i els valors organitzacionals cada dia.

P&A

Consultoria de comunicació estratègica, reputació i marca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *